Dilema Kebingungan




Aku tengah bingung nih , nak mintak bantuan readers boleh tak ? tak susah pun bantuan tuh ,, cuma tolong mintak bagi pendapat dan sebab yang boleh mmasuk akal.. Tahun depan kan aku nih nak menduduki PMR.. Patut ke berhenti dari jadi pengawas sekolah ? 


Aku dari darjah 2 jadi pengawas sekolah.. Sampai tingkatan 2 pulak tuh .. tak pernah berhenti.. Rase macam rugi pulak kalau aku berhenti.. Tapi aku dengar dari abang dan kakak tingkatan 5 dorang syorkan aku berhenti.. Sebab takut aku tak terluang mase dan tak pandai nak uruskan masa..


Kalau berhenti dengan alasan nak focus PMR macam tak munasabah.. Pastu tak dapat 8A.. Mesti kene boo ramai-ramai.. Aku dengar lagi.. Dorang cakap cikgu tak kan bagi kelonggaran walaupun nak PMR.. Kalau ade kelonggaran pun lepas trial PMR...


Tolong bagi pendapat korang.. Perlu teruskan atau berhenti dan berikan sebab yang munasabah..

Mekasehh :-)

3 comments:

  1. jadi pengawas xsemestinya x ada masa nak belajar..cuba tengok kebanyakan yg dpt tokoh pelajar dan 8A,kebiasaannya terdiri drpd pengawas sekolah..
    lagipun jadi pengawas ni kan salah satu kredit dlm rekod kita..
    kalau tnya org lain,berebut nak jdi pengawas..knp pulak nk brhnti?

    ReplyDelete
  2. dah join GA ni?kalau blum,jom join!ada hadiah misteri utk top reff:)
    http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fatin-alyaa.html

    ReplyDelete
  3. Teruskan..yang penting pengurusan masa teratur tidak kira anda pengawas atau tidak.Anda lebih tahu apa keputusan yang sepatutnya sebab dari darjah dua lagi non-stop hingga terkini..jadi sepanjang menjadi pengawas tu bagaimanakah kehidupan anda..Sekarang camna,dah masuk belajar dah tu,masih jadi pengawas / tak tu.

    ReplyDelete